Craciun la Viena

Craciun la Viena – O mare atractie turistica !

Craciun la Viena cu aproape o saptamana mai devreme decat anul trecut !

Craciun la Viena Inca din 12 Noiembrie 2016, se va deschide in fata primariei cel mai mare targ de Craciun la Viena. De fapt inca din seara de 11 Noiembrie piata va fi amenajata si primii vizitatori vor putea savura deja o cana de vin fiert si poate niste carnaciori vienezi !!!

Targul de Craciun la Viena isi va face aparitia in forta odata cu deschiderea oficiala a pietii de Craciun la Viena pe 12 Noiembrie, in fata Primariei orasului, Rathausplatz.

Denumita Adventzauber, aceasta piata de Craciun la Viena este una din cele mai mari piete din toata Viena, iar anul acesta, pe Scena Divina, cadourile vor fi inmanate de catre personalitati din viata culturala si politica vieneza. Ieslea, care in fiecare an putea fi gasita sub pomul de Craciun, va fi mutata in parc, pentru a putea face loc scenei si evenimentului propriu-zis.

Pe langa targul de Craciun in sine, anul acesta va fi pentru prima data si un patinoar amenajat in aceasta perioada !! In anii trecuti, patinoarul era amenajat in fata primariei vieneze abia dupa sarbatori, dar cum patinoarul s-a bucurat de un mare succes, organizatorii au decis amenajarea lui si pe perioada pietei de Craciun, care va fi chiar prelungita cu 2 zile, pana in seara de 26 Decembrie ! Asta constituie o mare exceptie in Austria !! Pana acum din dupa amiaza zilei de 24 Decembrie pana in 27 Decembrie dimineata aproape totul era inchis, spre dezamagirea tuturor turistilor care veneau pe perioada Craciunului la Viena … Primaria vieneza a luat o hotarare inteleapta prelungind-o pana dupa Craciun !!

 

Craciun la Viena

Craciun la Viena

Craciun la Viena

Craciun la Viena pentru copii

Cat timp piata va fi deschisa, copiilor li se va oferi ocazia sa-si puna o dorinta de Craciun, iar 20 dintre aceste dorinte vor fi indeplinite. Si in timp ce bunul Mos Craciun devine o parte din ce in ce mai importanta in traditia Craciunului austriac, in continuare, conform traditiei, cel care daruieste cadouri copiilor va fi tot pruncul Iisus Hristos. Anul acesta, rolul acesta va fi jucat tot de o tanara.

 

Inima pietii de Craciun la Viena ramane, bineinteles, bradul, acesta fiind crescut in partea sudica a Austriei si avand o varsta de aproximativ 120 de ani  si pete 35 de metri inaltime, iar cand va fi luminat, va fi acoperit cu peste 1.000 de beculete.

 

 Craciun la Viena – Shopping si consum…

 

In cadrul pietii propriu-zise vor exista numeroase standuri, unde se vor comercializa aproape intreaga gama de decoratiuni de Craciun, lumanari de tot felul, diverse articole din toate materialele posibile: lut, lemn, sticla, plastic, metal, etc, etc…apoi mii de soiuri de dulciuri spre incantare tuturor copiilor, dar si bauturi, atat alcoolice cat si non-alcoolice. Piata de Craciun la Viena, din fata primariei, insumeaza un total de 149 de standuri ! Vizitatorii trebuia sa depuna o suma ca garantie, cand doresc un pahar, sau o cana si fie il pot lua acasa, renuntand la suma garantie, sau il pot returna la plecare, primindu-si garantia inapoi. Incepand cu anul acesta, se vor percepe sume de garantie si pentru sticle si farfurii de hartie, pentru a evita gunoiul in exces.

LUCINEL” va doreste Sarbatori Fericite alaturi de cei dragi iar oaspetilor care vor petrece vacanta la noi le dorim un Foarte Frumos Craciun la Viena !

Rezervare